De huid heeft geen filtersysteem

Steeds meer cosmeticamerken brengen een gezichtsolie op de markt. Dat is natuurlijk positief maar blijf echter alert op de ingredienten, ik ben tot op heden nog niet positief verrast met een puur product waarbij gebruik gemaakt wordt van meerdere bijzondere en exclusieve oliën en ik weet ook waarom, ze zijn te kostbaar en leveren te weinig winst op. Zelfs de gezichtsoliën van het hoogste segment in gezichtsverzorging kunnen mij niet bekoren, als ik in de ingrediëntenlijst duik vind ik veelal moeilijke namen die leiden naar eenvoudige basisoliën die bovenal ook nog een reactie van de huid kunnen veroorzaken, er zijn vele oliën maar helaas is het zo dat een goede gezichtsolie nu eenmaal kostbaar is. Je kunt je misschien voorstellen dat een koudgeperst, biologisch zaadje uit een granaatappel of een framboos bijvoorbeeld, een enorme hoeveelheid vruchten nodig heeft om 1 liter olie te kunnen  produceren..

Hieronder een korte, eerlijke en duidelijke uitleg van Dr. Samuel Epstein over absorbtie via de huid.

Many experts agree that absorption through the skin is more dangerous than through the mouth. Substances absorbed into the digestive system go through the kidneys and the liver where enzymes break them down and often detoxify them, whereas substances absorbed through the skin go through no such process. “Chemicals taken in by the mouth are absorbed by the intestines and pass into venous blood, which is taken to the liver,” Samuel Epstein, MD, author of Toxic Beauty (BenBella Books, 2009) says. “Carcinogens absorbed through the skin bypass the liver and enter blood circulation without this protection” {Toxic Alert, Britta Aragon}.

Now, I’m not trying to scare you – absorption into the body doesn’t equate to bodily harm. Our bodies do a pretty good job of filtering out molecules and water, disposing of what doesn’t belong by excretion via bodily fluids. But why would you want to overtax your system – or work against it?  Especially if you could use a product as equally as nourishing without the harmful chemicals.

reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *