Feiten en fabels over hydratatie

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen.. water drinken heeft geen effect tegen een droge huid. Water drinken is zeer belangrijk voor je lichaamsfuncties maar helaas doet het vrijwel niets tegen een droge huid, als dit wel zo zou zijn dan zou bijna niemand een droge huid hebben..

Een droge huid is per definitie vochtarm, zoals een vette huid ook vaak vochtarm is, hierdoor maakt ze teveel talg aan waardoor het probleem vaak groter wordt. Je huid verdampt veel vocht, ze bevat van nature te weinig stoffen om dit vocht vast te kunnen, bovendien is het transport van vocht uit de diepere huidlagen naar de oppervlakte onmogelijk..

De barrièrefunctie van de huid lijdt onder kou, zon, airconditioners, gezichtsreinigers, zeep, cosmetica, warme baden en douches. Water toevoegen aan de huid is onmogelijk, anders zou een uurtje badderen het probleem wel oplossen maar daarentegen droogt het je huid nog meer uit (denk maar eens aan je verrimpelde vingertoppen als je uit bad stapt). 

Crèmes bevatten ongeveer 80% water die de huid uitdrogen, zo beland je in een vicieuze cirkel en probeer je iedere dag het probleem van de vorige dag op te lossen, zonder resultaat.

De énige manier om het vochtgehalte in je huid te optimaliseren en om het vast te houden is om een gezichtsolie te gebruiken. Miracle Skin Oil is zo samengesteld dat het vocht in de huid word vastgehouden zonder dat het afsluit of vettig aanvoelt. Het word direct opgenomen omdat het botanische oliën bevat die lijken op vetten die van nature in je huid voorkomen. Het is een “perfect match” je huid herkent feilloos wat ze nodig heeft, zo ingenieus werkt ons lichaam!

Tips:

  • Breng een paar druppels Miracle Skin Oil aan op een vochtige huid (bv na een douche of reiniging) zo houdt je tot maar liefst 80% meer vocht vast! 
  • Meng 2 druppels Miracle Skin Oil door je foundation en je zult verrast zijn hoe langdurig en stralend deze blijft zitten.

reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *