Karitéboter, het “wondermiddel” tegen een droge huid.

Wat is Karitéboter?

Karitéboter is een 100% plantaardige olie/boter die wordt gewonnen uit de noten van de karitéboom. Deze bijzondere bomen groeien uitsluitend in de Afrikaanse savanne en aan haar zeer unieke eigenschappen heeft ze de naam Karité te danken, die “Boom des Levens” betekent.

Wat maakt Karitéboter zo bijzonder?

Karitéboter bevat een hoog gehalte aan vitamine A, E en F en is een absoluut wondermiddel om de zeer droge huid te hydrateren, de bloedsomloop te verbeteren en de elasticiteit van de huid te bevorderen. De meeste Karitéboter is helaas bewerkt en machinaal geraffineerd en verliest tijdens dit verwerkingsproces 95% van haar bijzondere kenmerken. Geraffineerde Karitéboter wordt ontgeurd en op een zeer hoge temperatuur verhit en gebleekt om het esthetisch aantrekkelijker te maken. 

Wij gebruiken alleen de meest zuivere, onbewerkte, onverhitte, biologische Karitéboter in Miracle Skin Cream om zo alle bijzondere eigenschappen van deze boter te kunnen behouden. Onze boter wordt nog volledig handmatig geproduceerd, dit is ontzettend belangrijk want alleen ongeraffineerde Karitéboter bevat nog alle vitamines en mineralen.

Karitéboter dringt diep door in de huid en maakt haar zacht en soepel. Het bevat veel vitamine A wat de celdeling en aanmaak van collageen stimuleert. Hierdoor verbetert de conditie en elasticiteit van de huid aanzienlijk. Het bevat tevens veel vitamine E, een natuurlijke anti-oxidant en het beschermt de huid tegen vrije radicalen. Deze vitamine zorgt er ook voor dat je huid goed vocht vast houdt en zorgt voor een goede doorbloeding.

Wat is het effect van Karitéboter op je huid?

De onverzeepbare eigenschappen maken Karitéboter verzorgend en verzachtend, het houd maximaal vocht vast in de huid, deze kan dus veel moeilijker verdampen en dat kun je direct zien. Onze Miracle Skin Cream is verrijkt met rozenbottel, argan en jojoba olie, samen vormen ze een fantastisch product met een ongekend resultaat, ze doet precies wat het beloofd; een zachte, soepele, gehydrateerde huid die straalt van gezondheid!

2 replies on “Karitéboter, het “wondermiddel” tegen een droge huid.

reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *